Voetreflexologie

Voetreflexologie is een hele oude helingswijze uit oud-Egypte en mogelijk zelfs China. Op hierogliefen is te zien hoe men voetbehandelingen gaf ter preventie, genezing en heling.

Men ging ervan uit dat alle lichaamsonderdelen (organen, skelet, spieren, orgaansystemen, meridianen en chakrapunten) gespiegeld werden in de voet (onderkant, zijkant en bovenkant). Door gepaste druk op de reflexpunten te geven kon men het zelfhelend vermogen van het lichaamssysteem dat als een bewust organisme werd gezien, activeren.

Dr. Fitzgerald, een Amerikaanse KNO-arts, heeft de basis gelegd voor de huidige voetreflexologie. Hij ontdekte de reflexzone therapie. Hij deelde de voet in 3 behandelzones op. Eunice Ingham een studente van hem heeft het drukpuntensysteem verder verdiept en uitgebreid en naar het Westen gebracht. Na haar zijn er anderen geweest die de Voetreflexologie doorontwikkeld hebben, zoals Anne Marquehardt en Tony Porter, ieder met een eigen methode. In het Oosten past men meer chakrapunten en meridianen drukpunten toe conform de daar gebruikte leer/zienswijze.

Er is geen minimum of maximum leeftijd verbonden aan het ontvangen van een voetreflexologie behandeling. De jongste client dat Edite heeft behandeld was 3 maanden oud en de ‘oudste’ client was 93 jaar. Eigenlijk was de jongste client de zwangere dame met haar ongeboren kindje. Want als de moeder een behandeling ontvangt en ze tot rust en ontspanning komt, heeft dat ook een positief effect op het ongeboren kindje. Maar ook na de geboorte kan de moeder een voetreflex behandeling ontvangen met de baby op schoot, ook die ontspant en valt vaak in slaap. Kinderen kunnen ook baat hebben bij een voetreflex behandeling wat hen ontspant en hun leerprestaties verbetert.

Voetreflexologie kan ingezet worden bij klachten (fysiek, emotioneel, mentaal) als: hoofdpijn, rugpijn, stress, druk zijn in het hoofd, reuma, er is bijna geen klacht waar voetreflexologie niet voor ingezet kan worden….

Genoteerde effect: verlichting of wegblijven van klachten en vermindering van pijnstilling

Vruchtbaarheids- en Zwangerschapsreflexologie: voor-tijdens-na de zwangerschap

Het kan ingezet worden als voorbereiding op zwangerschap, net zoals het kan helpen tijdens en na de zwangerschap. Uw systeem bepaalt zelf middels het zelfhelendvermogen welke helingsimpuls het oppakt. Als een vrouw zich beter in haar vel voelt, heeft dat invloed op zowel het zwanger worden als tijdens de zwangerschap en voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling kan voetreflexologie helpen bij een sneller herstel, ontspanning speelt een belangrijke rol hierin. Ontspanning is goed voor de lactatie en de band tussen moeder en kind.

Verlichting van de volgende klachten kan bereikt worden : bekkeninstabiliteit, opgezwollen benen/voeten, vermoeidheid, rugpijn, maagzuur, spanning, onrustig gevoel, slecht slapen. HSP/hoog gevoeligheid. Dit is slechts een verkorte weergave van de klachten die in aanmerking komen voor voetreflex

Baby Reflex

Ook babies hebben baat bij voetreflex, bijv. obstipatie kan binnen een enkele zachte druk op de kleine reflexpuntjes tot verlichting leiden (het bewijs bevindt zich in de luier).

Andere klachten die verholpen dan wel verlicht worden: last van tandjes krijgen, darmkrampjes, verkoudheid, doorslapen.

Deze behandeling vindt plaats liefst op locatie.

Contact

Voor informatie en een afspraak belt u: 06-4103 1764, bij geen gehoor spreekt u dan de voicemail in. Voor een nog sneller antwoord terug, stuur een whapp /sms of email: info@flex4feet.com

Contact

06 41 03 17 64
info@flex4feet.nl
Loogkruidstraat 21
1313JE Almere

Social Media

Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
© 2024 Flex4feet.com
Gemaakt door: Anna-Webdesign